Vanzarile cross – border strategii solutii entru afacerea ta cu DHL Roania – FESCH.TV

FESCH.TV INFORMIERT:

Te gandesti sa iti duci afacerea la nivelul urmator? Iti doresti sa accesezi potentialul oferit de vanzarile internationale, dar inca nu ai o imagine clara asupra planului de actiune?

Am avut o discutie interesanta cu Florin Toma (DHL Romania), care a oferit detalii valoroase celor interesati de vanzari in afara tarii.

Vinde online cu ​​​​​

00:00 Introducere
01:36 Planurile DHL pentru clientii romani care vor sa vanda international
07:13 Categoriile de produse din Romania vandute cel mai bine afara
10:02 Cum a obtinut primele 10 comenzi un magazin aflat la inceput?
15:16 Costuri de logistica pentru a livra din Romania in extern
17:28 Cum are loc plata?
25:08 Recomandari

Hai sa tinem legatura:

Comunitate:
Instagram:
Podcast:
Blog:
Academia Gomag:
Vinde online cu platforma Gomag:

Pentru a veni in sprijinul clientilor din Romania care doresc sa isi extinda vanzarile la nivel international, DHL a infiintat o divizie eCommerce.

Care sunt planurile DHL pentru clientii romani care vor sa vanda international?

Nu este dificil pentru un magazin online din Romania sa ajunga sa vanda international. Trebuie doar planificate anumite aspecte, pentru a te bucura de aceasta oportunitate.

DHL a pus la punct un “to-do list”, ajutand posesorii de magazine sa implementeze detaliile necesare cat mai rapid. Aceasta lista reprezinta o insumare a experientei acumulate de DHL in lucrul cu brand-uri care vand deja international de multi ani.

DHL ofera un kit de onboarding foarte usor de folosit. Sunt oferite inclusiv servicii de livrare “next day”, ce asigura livrarea coletului la destinatie a doua zi.

Atunci cand magazinul merge bine, iar vanzarile cresc constant, extinderea catre vanzari internationale este un pas natural. De aceea este bine sa te gandesti la o dezvoltare globala inca de la inceputul afacerii tale.

Care sunt categoriile de produse din Romania vandute cel mai bine afara?

Nisa de fashion prinde foarte bine in prezent. Aceste produse se vand cu succes in afara, iar beneficiile antreprenorilor in acest sector sunt superioare comparativ cu alte nise.

Magazinele de cosmetice sunt in crestere in ceea ce priveste vanzarile internationale. Unii clienti ai DHL in aceasta zona au facut adevarate performante. Aici vorbim de produse romanesti, fabricate in Romania.

Este o confirmare ca trebuie sa avem incredere in calitatea produselor noastre. Ce se face la noi este de calitate superioara; produsele sunt foarte apreciate in afara.

Cum a obtinut primele 10 comenzi un magazin aflat la inceput?

Primele comenzi au venit organic, de la familie, cunoscuti si oameni care cautau produse pe internet si Facebook. Magazinul neavand un plan pentru livrari externe, a ajuns sa semneze un contract cu DHL, pentru a onora aceste prime comenzi in afara.

DHL, la randul sau, a creat un plan de cross-border pentru magazin. Astfel, numarul comenzilor a crescut la cateva mii.

Desi primele comenzi vin natural, e in puterea ta sa faci un plan care sa duca la dezvoltarea business-ul pe mai departe.

Pentru a salva bugete si a avea un inceput bun in directia asta, foloseste-te de social media. Metoda de gamification pe Facebook prinde foarte bine la public. Asa vor vedea prietenii urmaritorilor tai (cei din strainatate), ca se intampla lucruri interesante.

Nu uita sa comunici! Anunta oamenii ca poti livra si extern produsele pe care le oferi.

Ce costuri de logistica sunt pentru a livra din Romania in extern?

Nu exista un cost standard. In procesul de on-board a unui client, DHL merge in vizita, se discuta o multime de aspecte si se face un profil al clientului respectiv.

Asa se poate obtine cea mai buna oferta pentru client. De regula, planul oferit poate fi folosit fara probleme pe parcursul unui an intreg.

Un exemplu rapid, de cost, ar fi transportul unui colet de sub 2 kg, cu livrare “next day” in Europa, pentru aproximativ 50 lei.

Timpul rapid de livrare este un mare atu pentru antreprenorii din Romania.

Cum are loc plata?

International, modalitatea de plata preferata este cea cu cardul. La noi si in cateva alte tari inca se prefera foarte mult plata ramburs.

Recomandarea este sa nu se trimita bunuri in afara tarii cu plata ramburs. Riscul in acest caz este unul foarte mare.

Recomandari

1. Ai incredere in tine.
2. Clientilor Gomag – profitati de informatia primita (indiferent de forma/canal)
3. Urmareste DHL – urmeaza update-uri si evenimente

Pe Florin il puteti gasi pe social media, pe grupul Facebook “De ce Crossborder?”, la florin.toma@dhl.com sau ro_marketing@dhl.com pentru solicitari.

Nu esti inca la nivelul la care poti vinde international?

#cugomag







Deinen Freunden empfehlen:
FESCH.TV